Premies

Renovatiepremie

Voor werken vanaf 10.000 euro komt uw woning mogelijk in aanmerking voor een renovatiepremie. Voor verhuurders kan deze enkel worden aangevraagd voor woningen die via een SVK worden verhuurd.

De renovatiepremie wordt in 2015 omgezet in een belastingsvoordeel. Vanaf 1 december 2014 kan deze premie niet meer worden aangevraagd. Het belastingvoordeel kan worden aangevraagd vanaf de zomer van 2015. De voorwaarden voor deze belastingvermindering en de werken waarvoor ze geldt blijven dezelfde als die voor de renovatiepremie.

Verbeterings- en aanpassingspremie

 

Voor kleinere werken is er de Vlaamse verbeterings- en aanpassingspremie. Voor eigenaars die een woning via een SVK verhuren, gelden er minder strenge inkomensvoorwaarden.

 

Sociale dakisolatiepremie

 

Vanaf 2020 zal dakisolatie in alle Vlaamse woningen verplicht zijn. Woningen zonder dakisolatie mogen vanaf dan niet meer verhuurd worden.Voorlopig voorziet de Vlaamse overheid samen met de netbeheerders nog een dakisolatiepremie voor huurwoningen bewoond door kwetsbare huurders. Woningen die via een SVK worden verhuurd, komen hiervoor automatisch in aanmerking.