Lancering SVK Pro

 

Nieuwe SVK Pro-procedure voor private initiatiefnemers start op 16 november 2021

Bent u een projectontwikkelaar, bouwfirma of investeerder en wilt u woningen bouwen om te verhuren aan een professionele partner? Dan kunt u binnenkort deelnemen aan de nieuwe publiek-private samenwerking SVK Pro.

 

Met het SVK Webra vzw nemen wij deel aan deze nieuwe procedure. Via SVK Pro bouwt u dus sociale woningen om ze nadien aan ons sociaal verhuurkantoor te verhuren.

 

De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) lanceert deze procedure op dinsdag 16 november 2021 via e-Procurement.

 

Waarom is SVK Pro interessant voor u?

  • Gewaarborgd rendement

U heeft al een verhuurgarantie voordat u de woningen begint te bouwen. Eenmaal u de woningen verhuurt aan SVK Webra vzw, bent u zeker van uw maandelijkse huur (die ook jaarlijks geïndexeerd wordt).

 

  • Zekere verhuurperiode

U bent zeker van een lange verhuurperiode. U verhuurt namelijk 18 jaar aan ons SVK (pas opzegbaar na 15 jaar).

 

  • Verlaagd btw-tarief

Doordat u nieuwbouwwoningen minimaal 15 jaar aan ons verhuurt, heeft u recht op een verlaagd btw-tarief van 12% (in plaats van 21%).

 

  • Transparante procedure

De procedure loopt volgens de wetgeving overheidsopdrachten. De VMSW treedt in de eerste fasen op als aanbestedende overheid voor de SVK’s.

 

  • Algemene voordelen van sociaal verhuren

Woningen verhuren aan een SVK kent meerdere voordelen. Zo garanderen we u uw maandelijkse huurinkomsten, geniet u een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing, … U vindt een volledig overzicht van deze voordelen op de website van de VMSW.

 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de lancering van deze procedure en wat deze procedure net inhoudt. Bezorg ons dan alvast uw e-mailadres via [vul in: inschrijvingslink voor nieuwsbrief of e-mailadres contactpersoon]. Dan informeren wij u over de procedure zodra deze effectief start. 

 

Informatie over SVK Pro vindt u nu alvast op de website van de VMSW.