Uw woning verhuren aan het sociaal verhuurkantoor (SVK) gebeurt in een aantal stappen. Het SVK adviseert en begeleidt u bij elke stap.

 

Eerste vrijblijvend gesprek

Als u uw woning wilt verhuren aan het SVK, kunt u contact opnemen voor een eerste gesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en louter informatief. Het SVK zal haar werking uitgebreid toelichten en vragen naar algemene kenmerken van de woning (o.a. ligging, vloeroppervlakte, aantal slaapkamers …). Er kan meteen een afspraak gemaakt worden om de woning te bezichtigen.ELS tijdens prospectie

Kwaliteit van de woning

Tijdens het bezichtigen van de woning zal het SVK samen met u de algemene en technische kenmerken van de woning overlopen en nagaan of de woning voldoet aan de geldende kwaliteitsnormen.

Renovatiewerken nodig?

Voldoet uw woning niet aan de geldende kwaliteitsnormen? Dan zal het SVK u adviseren om enkele verbeterings- en/of renovatiewerken uit te voeren. Dit kunnen kleine aanpassingen, zoals het plaatsen van een aarding of het voorzien van bijkomende verluchting, of uitgebreide renovatiewerken zijn.

Zo’n renovatiewerken komen vaak in aanmerking voor een premie. Het SVK zal u uitgebreid informeren of u in aanmerking komt voor premies en u helpen bij het aanvragen ervan. 
 

Conformiteitsattest

Elke woning die verhuurd wordt aan een SVK moet beschikken over een conformiteitsattest. Dit attest reikt Wonen-Vlaanderen/de gemeente uit na een positieve woningcontrole. Tijdens de woningcontrole gaat Wonen-Vlaandere/ de gemeente na of de woning voldoet aan de geldende kwaliteitsnormen
 

Huurprijs

SVK’s bieden u als eigenaar heel wat voordelen en zekerheden [link verhuur gerust]. De huurprijs die ze u betalen, is daardoor lager dan wat u op de private woningmarkt zult krijgen. Er zijn geen wettelijke bepalingen over de huurprijs die een SVK aan u betaalt. De uiteindelijke huurprijs wordt onderhandeld tussen u en het SVK. Het SVK houdt hierbij rekening met de staat en het comfort van de woning, de ligging, de grootte …
 

Huurcontract voor minstens 9 jaar

Is uw woning in orde en wilt u verhuren aan het SVK? Dan kunt u voor minstens negen jaar een huurcontract afsluiten. Het SVK brengt hiervoor alles in orde: zij stellen het huurcontract op, zorgen voor de plaatsbeschrijving en laten het contract tijdig registreren.

Nu kunt u minstens negen jaar genieten van de talloze voordelen en zekerheden die een SVK biedt.

 

Heeft u nog vragen? Wilt u uw woning verhuren aan het SVK? Neem dan gerust contact met ons op.

Dit kan op ons algemeen telefoonnummer 02 451 24 90 of per email: administratie@webra.be

U kan ook rechtstreeks contact opnemen onze prospector Marc Demol


 
Copyright 2019 by Webra/GS